جراحی اسکولیوز
جراحی اسکولیوز یکی از روش های درمان قطعی این عارضه در موارد حاد ( انحراف بیش از 50 درجه ) و یا مواردی که انحراف ستون فقرات در حال پیشرفت است می باشد.
اسکولیوز یا انجراف ستون فقرات است که اغلب در سنین نوجوانی علائم خود را نشان می دهد و یا تشدید می شود.
جراحی اسکولیوز بصورت فیوژن ستون فقرات ( جوش دادن مهره ها ) انجام می گیرد.
اسکولیوز به دلیل ایجاد ظاهر نامتقارن در ستون فقرات سبب ایجاد مشکلات ظاهری برای فرد و بروز مشکلات روحی برای وی می شودف به همین جهت درمان این بیماری و جلوگیری از پیشرفت آن از اهمیت زیادی برخوردار است.
جراحی اسکولیوز باید توسط بهترین جراح ستون فقرات انجام بگیرد چراکه این جراحی در منطقه حساسی از بدن انجام می گیرد و امکان بروز عوارض جدی برای فرد بیمار وجود دارد.
معاینه فیزیکی توسط جراح و اسکن سه بعدی ستون فقرات می تواند بطور دقیق به تشخیص اسکولیوز و شدت آن کمک کند.
این انحراف ایجاد شده در ستون فقرات اغلب سبب بروز درد نمی شود اگرچه در موارد شدید درد پشت و حتی تنگی نفس و بروز مشکلات تنفسی دور از انتظار نخواهد بود.
بالاتر قرار گرفتن یکی از شانه ها ، کوتاه شدن قد و اختلال در عملکرد ستون فقرات از جمله عوارض شایع این بیماری هستند که با جراحی اسکولیوز می توان به از بین بردن آن ها کمک کرد.
انحنای بیش از حد در ستون فقرات میتواند سبب ایجاد تغییر در مفاصل این ناحیه از بدن و ابتلای فرد به آرتروز ستون فقرات نیز شود به همین دلیل درمان این بیماری بخصوص در موارد حاد و پیشرونده از اهمیت زیادی برخوردار است.
اسکولیوز ممکن است بطور مادرزادی وجود داشته باشد و یا به دلیل برخی بیماری های عصبی و عضلانی و یا مشکلات مهره ها در سال های بعدی زندگی رخ دهد.
میزان موفقیت در درمان اسکولیوز بسته به شدت آسیب ، سن بیمار و تبجر جراح ستون فقرات متغیر است.
هرچه جراحی اسکولیوز در سنین پایین تر که ستون فقرات هنوز بطور کامل خشک نشده و انعطاف پذیری خود را از دست نداده انجام بگیرد میزان موفقیت نیز بیشتر خواهد بود.
پس از جراحی نیز انجام فیزیوتراپی برای کمک به روند بهبودی و جوش خوردن استخوان ها و همچنین بازیابی دامنه حرکتی ستون فقرات ضروری است.
جراح ستون فقرات پس از گذشت حدود دو ماه شروع فیزیوتراپی را توصیه می کند.