علت شایع ‌ترین بیماری های مغز و اعصاب

علت شایع ‌ترین بیماری های مغز و اعصاب

علت شایع ‌ترین بیماری های مغز و اعصاب :نوورولوژی از دو واژه نورو و لوژی سخته شده است . نورو در لغت به معنای علم مربوط به عصب و لوژی به معنای شناختن یا شناسی است . از روی هم قرار گرفتن این دو واژه به یک رشته پزشکی دست می یابیم که مربوط به علوم اعصاب و مغز و بیماری های مرتبط به آن است .نورولوژیست یا متخصص مغز و اعصاب ، پزشکی است که در زمینه بیماری های مغز و اعصاب و ستون فقرات تخصص دارد .

همچنین نکته قابل توجه که اغلب افراد از آن غافل هستند این است که متخصصین مغز و اعصاب قادرند اختلالات مربوط به ستون فقرات را نیز بررسی و درمان کنند .

برای درمان چه بیماری هایی باید به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کرد ؟

1) ابتلا به انواع سردرد در تمامی نقاط جمجمه

2) سرگیجه و احساس سنگینی و سبکی غیر طبیعی در سر

3) بیهوشی غیر طبیعی و پایین آمدن سطح هوشیاری

4) اختلال در حفظ تعادل

5) اختلال در تکلم و صحبت کردن

هنگامی که مغز شما آسیب دیده است، می‌تواند بر روی بسیاری از عملکردهای بدن، از جمله حافظه و حتی شخصیت شما تأثیر بگذارد. اختلالات مغزی شامل هر گونه شرایط یا معلولیتی است که بر مغز شما تأثیر می‌گذارد .

بیماری های شایع مغز و اعصاب به ‌وسیله شرایط :

1) بیماری جانبی

2) ژنتیک

3) تروما به وجود می‌آیند

رده‌بندی شایع‌ترین بیماری های مغز و اعصاب :

شایع‌ترین بیماری های مغز و اعصاب به چهار زیر شاخه دسته بندی میشود:

1) آسیب مغزی

2) تومورهای مغزی

3) بیماری های نوروژنیک

4) اختلالات روانی تقسیم می‌شود،

آسیب مغزی :

آسیب‌های مغزی اغلب به علت آسیب‌های ناگهانی ایجاد می‌شود. تروما می‌تواند به بافت مغزی، نورون‌ها و اعصاب آسیب برساند. این آسیب بر توانایی مغز برای برقراری ارتباط با بقیه بدن تأثیر می‌گذارد .

نمونه‌هایی از آسیب‌های مغزی عبارتند از:

1) هماتوم‌ها

2) لخته شدن خون

3) مصدومیت، یا کبودی بافت مغزی

4) ادم مغزی و یا تورم در داخل جمجمه

5) سکته مغزی

نمونه‌هایی از علائم آسیب مغزی عبارتند از:

ستفراغ، حالت تهوع، مشکل گفتاری، خونریزی از گوش، بی حسی،فلج، از دست دادن حافظه

تومورهای مغز:

گاهی اوقات تومورها در مغز شکل می‌گیرند و می‌توانند بسیار خطرناک باشند. علت شایع ‌ترین بیماری های مغز و اعصاب این تومورهای ثانویه یا متاستاتیک مغز نامیده می‌شود. تومورهای مغزی می‌توانند بدخیم (سرطانی) یا خوش خیم باشند. پزشکان تومورهای مغزی را به عنوان نمرات 1، 2، 3، یا 4 طبقه بندی می‌کنند. تعداد بیشتر نشان دهنده تومورهای پرخاشگرو خطناک تر است. علت تومورهای مغزی تا حد زیادی ناشناخته است. آنها می‌توانند هر سنی در افراد اتفاق بیفتند. علائم تومورهای مغزی بستگی به اندازه و محل تومور دارد شایع‌ترین نشانه‌های تومور مغزی عبارتند از: تشنج، سوزش یا سوزش در بازوها یا پاها، حالت تهوع، استفراغ، تغییر در شخصیت، تغییر در شنوایی، گفتار یا بینایی.

انواع اصلی درمان برای تومورهای مغزی عبارتند از:

عمل جراحی، شیمی درمانی، پرتو درمانی

افراد در خطر شایع‌ترین بیماری های مغز و اعصاب:

ختلالات مغزی می‌تواند هر کسی را تحت تأثیر قرار دهد. عوامل خطر برای انواع مختلف اختلالات مغزی متفاوتند. آسیب مغزی در کودکان زیر 4 سال، جوانان بین 15 تا 25 ساله و بزرگسالان 65 ساله بیشتر است. تومورهای مغزی می‌توانند در هر سنی افراد را تحت تأثیر قرار دهند. سابقه خانوادگی مهم‌ترین عوامل خطر برای بیماری های نوروژنتیک است. بیماری های نوروژنیک باعث می‌شود :که مغز و اعصاب در طول زمان بدتر شوند. آنها می‌توانند شخصیت شما را تغییر دهند و باعث سردرگمی‌شوند.

این بیماری های همچنین می‌توانند بافت مغزی و اعصاب شما را از بین ببرند. بعضی از شایع‌ترین بیماری های مغز و اعصاب مانند بیماری آلزایمر ممکن است وابسته به سن باشد که به آرامی حافظه و فرایندهای فکر کردن را مختل کنند.بی تفاوتی، اظطراب، تحریک، تغییرات خلق و خوی، از دست دادن مهارت . هیچ درمانی برای بیماری های نورودژنیک وجود ندارد، اما درمان هم می‌تواند کمک کند. درمان این بیماری‌ها باعث کاهش نشانه‌ها و حفظ کیفیت زندگی می‌شود. درمان اغلب شامل استفاده از داروها برای کنترل علائم است

خواندن  جراحی اسکولیوز

روش های پیشگیری از مشکلات سیستم عصبی:

1) به طور منظم ورزش کنید

2) سیگار نکشید یا از سایر محصولات توتون و تنباکو استفاده کنید

3) مقادیر زیادی آب و مایعات دیگر بنوشید

4) از مشکلات جسمی مانند دیابت و فشار خون بالا، که ممکن است باعث کاهش عملکرد سیستم عصبی شوند مراقبت کنید

5) از مصرف الکل و داروهای غیرمجاز خودداری کنید زیرا می‌توانند عملکردهای طولانی را تحت تأثیر قرار دهند

4 از میوه هایی که به تقویت هوش و حافظه کمک میکنند استفاده کنید مانند:

انگور.انار، انجیر، سیب

برای این که به خوبی به جنگ استرس‌ها برویم، باید واکنش استراحت طبیعی بدن را فعال کنیم. شما می‌توانید این کار را با تمریناتی مانند تنفس عمیق، مدیتیشن، ورزش‌های ریتمیک و یوگا انجام دهید. انجام روزمره‌ی این کارها می‌تواند از تنش روزمره‌ی شما کاسته و انرژی و روحیه‌ی شما را تقویت کن. وقتی که استرس به سیستم عصبی شما آسیب می‌زند، بدن شما غرق ترکیبات شیمیایی می‌شود که باعث ایجاد حالتی در شما می‌شود که اصطلاحا «جنگ یا گریز» نامیده می‌شود. واکنش استرس در شرایط خاص که نیاز به اقدام سریع دارید، فعال شده و می‌تواند نجات ‌بخش شما باشد. در حالی که فعال بودن همیشگی واکنش استرس که از تنش‌های روزمره ناشی شده، باعث ضعف بدن می‌شود.

واکنش جنگ:

اگر شما گرایش به عصبانیت، اضطراب یا برانگیختگی تحت استرس دارید، فعالیت‌های کاهنده‌ی استرس شما را آرام می‌کند و بهترین اثربخشی را روی شما دارد. فعالیت‌هایی از قبیل مدیتیشن، استراحت عضلانی پیش‌رونده، تنفس عمیق و یا تصورات هدایت شده.

واکنش گریز:

اگر شما تمایل به افسردگی، عقب کشیدن یا فرار از تنش‌ها را دارید، به تکنیک‌هایی بهترین پاسخ را می‌دهید که سیستم عصبی شما را تهییج کرده و انرژی شما را افزایش می‌دهد. تکنیک‌هایی از قبیل ورزش ریتمیک، ماساژ، تمرکز حواس و یوگای قدرتی.

وقتی که واکنش آرامش فعال می‌شود:

1) ضربان قلب شما کاهش می‌یابد

2) تنفس شما آرام‌تر و عمیق‌تر می‌شود

3) بدن شما کم‌کم التیام پیدا می‌کند

4) فشار خون کاهش یافته و تثبیت می‌شود

5) عضلات شما استراحت می‌کنند

ایجاد واکنش آرامش:

تکنیک‌های مختلف آرامش اعصاب وجود دارند که به شما کمک می‌کنند با ایجاد واکنش آرامش، سیستم عصبی خود را به حالت توازن برگردانید. واکنش آرامش دراز کشیدن روی کاناپه یا خوابیدن نیست، بلکه فرآیند فعال ذهنی است که در بدن شما حالت آرامش، تمرکز و راحتی را ایجاد می‌کند.

روش‌های آرام کردن اعصاب در 5 دقیقه

1) با شکم نفس عمیق بکشید. (هنگام تنفس سینه نباید تکان بخورد) شبکه خورشیدی (قسمت شکمی) پر از پایانه عصبی است و به همین دلیل تنفس عمیق مرکز بدن را به اندازه ذهن آرام می کند.

2) پاها را روی زمین احساس کنید و احساس کنید که زمین حمایت تان می کند. هر نوع تنش جسمی را رها کنید. وقتی مضطرب هستید احساس می کنید بی اصل و پایه هستید. بنابراین باید به زمین برگردید و حمایت زمین را احساس کنی.

3) بافت لباس هایی که پوشیده اید را احساس کنید. رنگ های فضای اطرفتان را ببینید. یک لیوان آب بنوشید. وقتی عصبی هستید از احساساس تان دور می شوید و به خودتان گیر می دهید و خودوسواسی می گیرید. در چنین شرایطی سعی کنید از خودتان بیرون بیایید و به دنیای بیرون توجه کنید خیلی زود آرام می شوید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[مجموع رای ها: میانگین امتیازها: ]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط ری کپچا و گوگل حفاظت می شود سیاست حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.
error: Alert: Content selection is disabled!!